2017-03-16

Viimeiset vinkit

Kisaohje

Kilpailuohje on julkaistu:
http://jaarogaining.blogspot.fi/p/kilpailuohje-2017.html




Rastileimausjärjestelmä

Jäärogaining ja joukkueet löytyvät nyt myös gps-punch-leimausjärjestelmästä. Teidän täytyy _ehdottomasti_ kokeilla leimaamista etukäteen. Voitte vapaasti kokeilla Testi-tapahtumalla. Jos haluatte toimivan rastin kotinurkallenne niin minulle voi lähettää karttalinkin jolloin voin lisätä kyseisen kohteen testi-tapahtumalle.

https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/register_event

Kannattaa kokeilla ainakin kahdella eri kännykällä niin ongelmien sattuessa voi käyttää toista. Mitään backup-järjestelmää ei ole ja jos kännykkänne ei lauantaina ole yhteistyöhaluinen niin leimat jäävät saamat. Myös gps:lla ja verkkoyhteydellä varustettua tablettia voi käyttää leimaamiseen.

Tarkempi leimausohje:
http://hazor.iki.fi/gps-punch/

Sähköinen kisakartta ja rastit

Muistattehan, että kisakartta tulee jakoon myös pdf-muodossa ja png-kuvatiedostona ja halutessaan karttaa voi suunnitellessa ja kisan aikana zoomailla kännykällä tai tabletilla. Karttaan ilmestyy linkki jäärogainingin sivulle lauantaina klo 10:00 eli samaan aikaan kuin paperikartat jaetaan.

  • -Rasteja on 85 kpl.
  • -Rasteista 50 kpl on jäällä, jään välittömässä läheisyydessä tai saaressa.
  • Loput 35 rastia vaativat pitempään maastossa kulkemista
  • Optimireitti kaikkien rastien kautta on 91 km.
  • Kartta on vedenpitävä ja kaksipuoleinen
    •   vesiliukoiset tussit eivät pysy karttamateriaalissa...
  • Rastimääritteet on painettu karttaan

 Kisaolosuhteet

Sää ja sääennusteet ovat viime päivät muuttuneet vähintään pari kertaa päivässä. Tämän hetken tilanne on se, että jäällä ei ole juurikaan lunta eikä isompaa lumisadetta ole luvassa. Pe-la-yöksi on luvassa hyvä pakkanen mikä tarkoittaa kovaa jääpintaa lauantaille. Luisteleminen onnistuu hyvin
todennäköisesti. Riippuen auringonpaisteesta jään pinta voi ehtiä päivän aikana pehmentyä ja illemmalla luisteleminen ei ehkä enää onnistu. Potkukelkalla pystynee kulkemaan koko päivän. Hiihtäminen onnistuu maaston puolella paikotellen ja paikotellen on täysin lumetonta. Pehmentyneellä jäällä suksikin toimii mutta kovalla huonosti. Polkupyörä on varmasti myös hyvä kulkuväline. Nastalenkkari toimii kaikissa olosuhteissa. En ihmettelisi jos lauantaina olisi tarjolla myös hankikantoa...

Ottakaa nastakengät tai laittakaa monojen/kenkien päälle irtonastat. Lauantaina tulee olemaan erittäin liukasta ja ilman nastoja kaatuu aivan varmasti. Pyöräilykengät ja monot ovat hyvin vaarallisia jäällä.

Jäätä on riittävän paksusti vaikka autolla ajaisi mutta viime päivien sateiden myötä ojia, puroja ja jokia pitkin virtaa paljon vettä ja se syö hissukseen jäätä kaikkien näiden suuaukkojen tienoolta. Vaarallisimmat jokisuut ym. on kaikki merkitty karttaan. Näytän ennen karttojen jakoa isommalta kartalta mahdolliset vaaranpaikat ja annan mahdollisesti muita turvaohjeita. Vaarallisinta jäällä liikkuessa on mahdollinen kaatuminen.

Ruokailu

Kisan jälkeen tarjolla on pientä palauttavaa syötävää. Jos teillä on
hankalia ruokarajoitteita niin minulle voi vielä ilmoittaa niistä.

Kisakeskus

Kisakeskukseen ja ratamestariin saa puhelimella yhteyden numerosta +358 50 583 6044.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti