2024-03-01

Jäärogainingin olosuhde-ennuste

 Jäärogaining lähestyy. Onneksemme myös talvi näyttää palaavan ja vesikelit loppuvat. Keski-Suomessa ehti olla jo parina päivänä kevään ensimmäinen hankikanto! Tämän ja kahden viikon sääennusteen perusteella odotamme ja ennustamme tämän vuoden Jäärogainingiin nopeinta ja nautinnollisinta keliä vuosiin. Vielä parin päivän ajan lumet vettyvät, mutta sen jälkeen on tiedossa jatkuvia hyviä yöpakkasia, jotka tarkoittavat kantohankia. Jäältä lumet eivät ehdi hävitä eli retkiluistelukeliä tuskin saadaan, mutta luistelusuksilla päässee kiitämään Keurusselällä nopeaa kyytiä. Tiedä vaikka tulevien viikkojen hanget kestäisivät myös kävelyä?

Lunta on tällä hetkellä enemmän kuin riittävästi eli 50-70 senttiä havaintoasemasta riippuen. Jäätilanne on myös erinomainen. Jäätä on virallisten mittausten mukaan tällä hetkellä keskimääräistä enemmän. Viime päivien lämpimät eivät ole ehtineet jäitä heikentää, kuin pahimmissa virtapaikoissa. Seuraavan kahden viikon aikana jäät jatkavat vahvistumista. Tapahtuma-alueen vesistön tilanne kartoitetaan tulevan viikon kuluessa ja mahdollisesti vältettävät alueet merkitään karttaan.

Antti ja Tommi kävivät karkauspäivänä testaamassa hankikantoa Jyväskylän pohjoispuolella.  Kosteana ja vesisateisena päivänä vain yhden pakkaspäivän kovettama hanki jaksoi kantaa tavallista kapeaa suksea pitkälle iltapäivän puolelle . Jäärogainingiin on tilattu kantava hanki koko päivälle 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti