2019-03-02

Maastokuvia ja videota

Kaksi viikkoa ennen tapahtumaa on lunta maastossa n. 40 cm. Jäällä lunta ei käytännössä ole kuin joillakin rannoilla tai suojaisimmassa paikoissa.

Jäällä on hyvä retkiluistella, potkukelkkailla, juosta nastalenkkareilla tai maastopyöräillä nastarenkailla.

Maastossa on kova hankikanto, joka kantaa hyvin tavallista perinteisen suksea tai luistelusuksea ja myös pientä sompaa, mutta varmempi on käyttää isompaa sompaa. Metsäsuksilla ei ole tarvetta juuri nyt. Läskipyörälläkin pääsisi kulkemaan lumella, mutta tavallisen maastopyörän rengasta ei taida kantaa.Tavallinen maastopyörä voi silti olla erinomainen kulkupeli, koska tieverkostoa ja hyvin ajettavaa jäätä riittää.

Jalkaisinkin voi lumella kulkea, mutta aina välillä jalka saattaa upota hankeen. Sauvojen kanssa lumi kantaa kävelijää paremmin. Lumikengät ovat turhat.

Kisamaastossa näytti seuraavanlaiselta 23.-24.2.2019 viikonloppun. Kyseisinä päivinä oli lämmin plussakeli ja silti hanki kantoi koko päivän hyvin tavallista perinteisen suksea. Iltapäivästä pieni sompa alkoi jo upota. Myös käveleminen hangella hankaloitui iltapäivästä.

Jäätilanne näytti seuraavalta 21.2.2019. Jään pinta on hieman tasoittunut tämän jälkeen. Myös lumilaikut ovat kadonneet.

Kuvia kisamaastosta 












 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti